23948sdkhjf

B&O-chef jagter nye vækstområder

En ny og hemmelig produktfamilie, som henvender sig til et mindre købestærkt segment, skal redde Bang & Olufsen midt i en global krisetid.
Når Bang & Olufsen til november præsenterer en helt ny produktfamilie, er forventningerne tårnhøje.

Faktisk skal de nye, og fortsat hemmelige, produkter være medvirkende til at redde selskabets regnskab midt i en ellers usikker tid.

- Det bliver billigere produkter, end dem du ser i vores moderbrand, og det handler primært om, at vi lægger dem i et segment, der er anderledes. Det vil sige, at det svarer til, at vi i stedet for at sælge Porsche 911'ere, måske skal ned i Mini og VW-segmentet. Der skal vi så ligge med nogle produkter, som giver noget ekstra i form af performance, lyd og akustik samt design, men som også kommer til at koste en smule mere end det, der lige er benchmark på området, siger administrerende direktør Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Et eksempel er højttaler-dockingstationen til iPod, som tiltrækker et nyt og yngre kundesegment til Bang & Olufsen. Prisen for den såkaldte Beosound 8 er nemlig på omkring 7.5000 kr. og dermed mere venlig over for prissensitive kunder.

Skal finde et vækstområde
Bang & Olufsen-direktøren bekymrer sig også over det globale marked, som med en positiv formulering lige nu må karakteriseres som ”usikkert”.

Af gårsdagens kvartalsrapport fremgår det, at Bang & Olufsen har fremgang i blandt andet Danmark og Tyskland, mens krisen i de sydeuropæiske lande – og på markeder som Spanien, Portugal og Italien og Frankrig – skinner igennem.

- Jeg er godt nok også nervøs for, hvad der kommer til at ske med den globale økonomi. Men for en virksomhed som Bang & Olufsen, som er forholdsvis lille og har en omsætning omkring 3 mia. kr., må der være områder, hvor vi kan finde noget vækst og arbejde lidt hårdere. Det er også derfor, vi fastholder vores forventninger til året, forklarer Tue Mantoni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109