23948sdkhjf

Prosa klar til konflikt i morgen

Sidste uges forlig mellem CSC og Prosa kommer alligevel ikke til urafstemning blandt sidstnævntes medlemmer, og dermed tyder alt på, at en konflikt træder i kræft i morgen.
Den næsten endeløse saga om konflikten mellem CSC og Prosa fortsætter.

Selv om parterne i sidste uge blev enige om et forlig, synes en konflikt at være lige om hjørnet. Forliget kommer nemlig ikke til urafstemning blandt Prosas medlemmer.

Trækker op til konflikt onsdag
Det besluttede Prosa på et medlemsmøde mandag eftermiddag.

- Vi sidder i øjeblikket og tygger på, hvad vi skal gøre. Vi kan konstatere, at forliget er bortfaldet. Det vil sige, at konflikten træder i kraft på onsdag, som det hele tiden har været fastsat, siger formanden for Prosa, Niels Bertelsen, til Ritzau.

Niels Bertelsen holder dog døren åben for, at de knaster i forliget, som hindrer en urafstemning, fortsat kan nå at blive ryddet af vejen.

CSC bejler til HK
Imens arbejdes der dog også på en Plan B hos CSC. It-firmaet har allerede indbragt sagen for Arbejdsretten med det formål at blive frigjort fra overenskomsten med Prosa.

Herefter er planen at tiltræde en IT-overenskomst med HK.

- Desværre har Prosa-medlemmerne valgt at sige nej til, at forliget sendes til en urafstemning blandt de berørte medlemmer af konflikten. Det er ærgerligt, at Prosa i en så alvorlig situation ikke vil lade det samlede antal berørte medlemmer stemme om den ny overenskomst, siger Lene Christensen, direktør i CSC.

Tidslinje: Sagen kort fortalt

12. april 2011:
Forhandlinger mellem CSC og Prosa brudt sammen

13. april 2011:
CSC: Enige med Prosa om at være uenige

19. april 2011:
CSC fyrer strejkende

24. maj 2011:
Prosa og CSC genoptager forhandlingerne

30. maj 2011:
CSC og Prosa enige om overenskomst
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078