23948sdkhjf

Apple truer atter Nokia

Smartphonemarkedet domineres af Nokia og amerikanske Apple, som efterhånden er ved at vippe finnerne af tronen.
Nokia og Apple sidder solidt på markedet for smartphones. Faktisk står de to mobilproducenter til sammen for over 44 procent af smartphonesalget på verdensplan.

Nokia stadig nummer et med en andel på næsten 25 procent, men med 19 procent nærmer Apple sig efterhånden førerpladsen.

For mens Nokia fra 1. kvartal af 2010 til samme periode i år øgede salget fra 21,5 til 24,2 mio. smartphones, præsterede Apple en mere bombastisk stigning på over 100 procent fra 8,8 til 18,6 mio. solgte smartphones.

- Apples markedsandel af smartphones blev i 1. kvartal forstærket ved introduktionen af den første iPhone med code division multiple access (CDMA) samt tilføjelsen af Verizon Wireless som transportør i USA. Dette gav ikke bare Apple muligheden for at udvide sit målområde og øge forsendelserne, det satte også de rivaliserende smartphone-brands, som fokuserer på Verizon Wireless som en stor kunde
- Motorola, Samsung, LG og HTC - under pres, siger Tina Teng, senioranalytiker inden for trådløs kommunikation under IHS.

Ikke desto mindre er Samsung dog også braget frem det seneste år med 1,8 mio. solgte smartphones i 1. kvartal af 2010 mod 12,6 i dette års 1. kvartal.

De otte største producenter af smartphones fordelt efter andel af solgte enheder:

Kilde: IHS iSuppli

Læs også:
Apple vipper Nokia af tronen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078