Nokia-fyringerne: Sagt og skrevet
Læs reaktioner på gårsdagens fyringer fra ministre, politikere, branchefolk og mange andre.
Fyringsrunden ramte hårdt i Danmark, hvor 958 ansatte i København blev opsagt med løn frem til årets udgang.
Fyringer en fejl
De danske fyringer kommer bag på langt de fleste eksperter og analytikere, der peger på, at den danske afdeling stod bag udviklingen af milliardsucceserne Nokia 3210 og Nokia 3310 og kalder beslutningen for en fejl.
Samtidig skal fyringerne ses som et wake-up call for politikerne, påpeger andre.
Læs her, hvordan aktører indenfor og udenfor branchen har reageret på nyheden om fyringerne.
Nokiadirektør: Vores største frygt
- Det var vores største frygt. Jeg ved ikke, om nogen havde tænkt, at det ville være så stort. Mit indtryk var, at medarbejderne var stille, fattede og triste. Det er naturligvis en forfærdelig besked at få, siger Nokias administrerende direktør i Danmark, Claudia Lillebjerg Simonsen.
Kilde: dr.dk
Beskæftigelsesminister: Vi kan hjælpe
- På beskæftigelsesområdet har vi mulighed for at hjælpe til med en tidlig indsats for de varslede. Og man kan sætte ind i samarbejde med virksomheden, mens medarbejderne stadig er ansat. Det forbedrer mulighederne for at komme i job så hurtigt som muligt, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.
Kilde: Beskæftigelsesministeriet
Erhvervsminister: Der har været drøftelser
- Regeringen vil aktivt samarbejde med Nokia om at få de foreslåede initiativer ført ud i livet. Der har således allerede været en første drøftelse mellem Nokia og Vækstfonden om finansiering af nye teknologibaserede virksomheder, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen, som kalder beslutningen for ”beklagelig”.
Kilde: Ritzau
Overborgmester: Håber de hurtigt finder nyt job
- Er meget ærgerlig over nyheden om, at Nokia lukker sit udviklingscenter i Sydhavnen. Jeg er ikke mindst ked af det på medarbejdernes vegne. Heldigvis er København inde i en positiv udvikling, og der er tale om højt specialiserede ingeniører, så jeg håber, at de hurtigt vil finde nye jobs.
Kilde: Københavns overborgmester Frank Jensens Facebook-side
Branchedirektør: Ikke bekymret
- Jeg ved, at der er virksomheder, der nu sidder og gnider sig i hænderne over, at der er så mange ledige og kompetente ingeniører på markedet. Der har altid været rift om Nokia-folk, fordi de er kendt for at have de faglige kvalifikationer i orden. Den enes død er jo den andens brød, så jeg er ikke så bekymret på deres vegne, siger Tom Togsverd, branchedirektør i DI ITEK.
Kilde: Ingeniøren
IDA-formand: Bedre rammevilkår
- Vi skal have truffet nogle beslutninger og skabt bedre rammevilkår. Vi skal give det private erhvervsliv de rigtige rammer for at bevare innovation og udvikling i Danmark. Vi har før hørt om udvikling, der bliver flyttet, men den her lukker jo bare. Så i et større perspektiv, er det her rimeligt bekymrende, siger Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen.
Kilde: Ingeniøren
Teleekspert: Danmark bør redde Nokias kloge hoveder
- For et par år siden lukkede Motorola ned i Aalborg og den daværende videnskabsminister Helge Sander (V) var nærmest ligeglad. Det betød, at Aalborg mistede en del af sin position inden for telekommunikation, siger teleanalytiker John Strand, som opfordrer videnskabsministeren til at gribe ind over for de 958 fyrede Nokia-medarbejdere.
Kilde: Politiken
Eks-direktør: Politikerne må vågne op
- Det er jo ikke på grund af de lave skatter og det gode vejr, at virksomheder slår sig ned i Danmark. Den forskel, der var i kostniveau på de gode ingeniører og resten af verdenen og som kunne retfærdiggøre øgede omkostninger, er væk, og når det bliver for dyrt i forhold til verdensprisen at have en afdeling, så trækker man sig ud, og det er et problem, siger Karsten Vandrup, tidligere forskningschef i Nokia, som kalder fyringsrunden for ”en katastrofe for København” og opfordrer politikerne til at reagere hurtigt.
Kilde: elektronikbranchen.dk
Læs også:
Nokia massefyrer i Danmark