Hesalight truet med opløsning
Erhvervsstyrelsen vil ikke godkende belysningsselskabets årsrapport.
I årsrapporten har selskabet nemlig indregnet produktion, der ikke er blevet udført, i årets omsætning. Det kan man bare ikke, lyder det fra Erhvervsstyrelsen .
Nu har Hesalight frem til den 10. juni 2016 til at udarbejde en ny årsrapport, hvor forholdene er bragt i orden. Sker det ikke vil Hesalight blive sendt til skifteretten med henblik på tvangsopløsning.
Flytter rundt på tallene
Hesalight vil nu efterkomme Erhvervsstyrelsens krav.
- Der er tale om, at der skal flyttes nogle indtægter og udgifter mellem 2014 og 2015 og formentlig mellem 2015 og 2016. Netto betyder det, at resultatet for 2015 forventes at blive en smule mindre, mens det bliver tilsvarende større for 2016. For indeværende regnskabsår 2016 følges det regnskabsprincip, som Erhvervsstyrelsen mener er det rigtige, det vil sige, at indtægterne bogføres ved leveringen af ordrer. Dette har vi valgt, fordi den kraftige vækst medfører en forholdsmæssig større levering af ordrer med standardiserede løsninger, skriver Hesalights administrerende direktør, Lars Nørholt, i en skriftligt kommentar til Berlingske Business.
Erhvervsstyrelsens afgørelse kommer ovenpå et forår, hvor Hesalight har været under kraftig beskydning. Senest blev en børsnotering af selskabets erhvervsobligation sat på hold. Går man tilbage til starten af marts afviste milliardselskaber som Arla, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk at være kunder hos Hesalight trods firmaets påstande om det modsatte. Sagerne er rullet, og der er også blevet sat spørgsmålstegn ved hele Hesalights forretningsmodel .