23948sdkhjf

Kapitalindsprøjtning bringer måler-startup nærmere produktion

Fluidan forventer at sende sin teknologi til måling af væskers flydeegenskaber ud til en dansk producent i løbet af et år.
Iværksættervirksomheden Fluidan får tilført syv millioner kroner fra et konsortium bestående af SDTI, Christian Nielsens Fond og private investorer.

Selskabet har siden begyndelsen af 2015 udviklet på instrumentet RheoStream, der gør det muligt for fødevare- og andre produktionsvirksomheder at måle væskers flydeegenskaber undervejs i produktionen.

- Vi er naturligvis særdeles glade for denne kapitalindsprøjtning, som betyder, at vi kan videreudvikle RheoStream teknologien og implementere den i produktionsvirksomheder, hvor teknologien kan føre til store besparelser ved at reducere spild og kvalitetsvariationer. Denne kapitalindsprøjtning er et væsentligt skridt på vejen og en bekræftelse af, at vores teknologi vil levere en betydelig værdi til industrien, siger Fluidans administrerende direktør, Anders L. Østergård.

Produktionen bliver lagt i Danmark
Selvom der er muligheder for at hente yderligere
Teknologi med mange muligheder
RheoStream teknologien kan bruges i forbindelse med fremstilling af væsker med komplekse flydeegenskaber, som f.eks. fødevarer, maling og shampoo.

Disse industrier oplever i dag kvalitetsvariationer, store spild og langvarige kvalitetssikringsprocedurer, fordi flydeegenskaberne kun kan analyseres i tidskrævende laborietests, som gør det vanskeligt at styre fremstillingsprocessen. RheoStream udfører målingen automatisk 100 gange hurtigere i selve produktionslinjen, så producenten kan justere sin produktion, og holde den på sporet.

Fluidan samarbejder med en håndfuld danske og udenlandske virksomheder om at afprøve og fintune teknologien. Blandt dem er medico-firmaet Coloplast og Co-Ro, der fremstiller frugtsaftkoncentrat. Men også i farve- og lakindustrien ser Anders L. Østergård store muligheder.
finansiering kan de syv nye millioner meget vel være tilstrækkelige til at starte produktion af måleinstrumentet:

- Vi er kommet langt. Med investeringen håber vi at kunne komme frem til et punkt, hvor vi kan kommercialisere produktet. Inden for det næste år forventer jeg, at det kommer i produktion, siger Anders L. Østergård, til Electronic Supply.

Selv produktionen vil i starten være i små styktal. Så selvom der ikke er udvalgt en producent endnu har Anders L. Østergård en klar forventning om at der bliver indgået en aftale med en dansk producent:

- Det skal det være en rum tid fremover, for i en introduktion af et nyt produkt er det afgørende med hurtige tilpasninger af produktet. Så det skal være tæt på, siger Fluidan-direktøren og tilføjer, at der ikke er spekulationer om at flytte det ud af Danmark på et senere tidpunkt, da den værditilførsel, instrumentet det giver kunderne, står mål med omkostningerne.

Markedet har bekræftet målsætningen
For et års tid siden, da Fluidan startede op, lød målsætningen fra Anders L. Østergård, at selskabet årligt skulle omsætte for 20-40 millioner kroner inden for fire-fem år. Og målsætning er den samme i dag:

- Den holder! Vi er i virkeligheden ikke blevet mindre optimistiske i det år, der er gået. Vi har været i kontakt med mange potentielle kunder og har fået vores antagelser bekræftet. Når teknologien spiller rigtig, så skal vi nok også få den solgt, lyder det fra Anders L. Østergård.

Mens Fluidan venter på at nå så langt har man ansat den første fuldtidsingeniør, som starte den 1. april 2016. Han skal være firmaet instrumentudvikler og -bygger. Det bliver i dag gjort af et et eksternt firma. Dem vil man fortsatte samarbejde med, oplyser Anders L. Østergård, men nu skal firmaet også have kompetencer hos sig selv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078