23948sdkhjf

Rumindustrien misser millioner

Det koster danske firmaer opgaver, at staten ikke investerer mere i europæiske rumprojekter, lyder det fra DI.
200 mio. kr. investerer den danske stat årligt i projekter, som falder under det europæiske rumagentur ESA. Men det er alt for lidt, lyder kritikken fra DI. For at matche nabolande som Sverige og Norge skal det danske bidrag fordobles, mener organisationen.

- Når vi ikke investerer mere, udelukker vi danske virksomheder fra at være med i ESA-projekter, og så går vi glip af både vækst og arbejdspladser. Hver gang vi sender en krone til ESA, kommer den nemlig fire en halv gange igen
En dansk milliardforretning
Den danske rumindustri beskæftigede 730 personer og omsatte for 1,3 mia. kr. i 2013.

Forsknings- og uddannelsesministeriet arbejder på en kortlægning af koordinationen af rumfartsindsatsen og ESA-medlemskabet. Det skal danne grundlag for, hvor og hvordan Danmark skal satse inden for rumfartsindustrien.
til de danske virksomheder. Det giver ikke mening, at vi ikke investerer mere, siger underdirektør i DI, Charlotte Rønhof, til Berlingske Business.

Pengene kommer retur som betalte kontrakter til virksomheder og forskningsinstitutioner. For virksomhederne er der også store gevinster ved teknologisk spinoff fra rumfartsdelen til den øvrige forretning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109