23948sdkhjf

Salget af halvledere i Europa er "back on track"

Ifølge DMASS er salget af halvledere i Europa og dermed den europæiske halvleder-industri på ret køl igen. I første kvartal steg salget med 7,7% sammenlignet med samme periode sidste år.
Den europæiske halvlederindustri ser ud til at have styrket sin position på det europæiske højteknologiske marked. Ifølge DMASS (Distributors and Manufacturers Association of Semiconductor Specialists) steg salget af halvledere i første kvartal i 2014 sammenlignet med samme periode sidste år med 7,7% til 1,6 mia. euro. Især markederne i Vesteuropa har stabiliseret sig.

- De svage påvirkninger fra 2012 og 2013 er nu lagt bag os. I størstedelen af de store regioner har industrien oplevet enkelt- eller tocifret vækst. Til trods for de fortsatte pressede priser er der gode takter at spore. Ordrebøgerne er fyldte og vi ser frem til et positivt 2014, siger Georg Steinberger, bestyrelsesformand hos DMASS.

Set med regionale øjne, så er Tyskland langsomt ved at komme sig efter sløve præstationer over de seneste to år. Tyskland voksede med 6,6 procent til 511 mio. euro. og sidder på godt 32 procent af markedet.

Ligeledes er det italienske marked ved at rette skuden op efter sin makro-økonomiske krise og voksede med 12,7 procent til 157 mio. euro. UK-salget steg med 10,6 procent til 136 mio. euro, og Frankrig voksede med 7,6 procent til 124 mio. euro. Strukturmæssige årsager gør, at den nordiske region oplevede et fald i salget af halvledere med 4,6 procent til 146 mio. euro.

- Det ser ud til at krisen i en stor dele af de vesteuropæiske lande er ovre. Italien og Spanien melder om tocifrede vækstrater og genvinder deres gamle styrke. Tyskland er langsomt ved at genfinde sin position, selvom det seneste kvartal lå under gennemsnit, siger Georg Steinberger.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079