23948sdkhjf

Terma-chef i spidsen for Innovationsfond

Fra nytår skal adm. direktør i Terma Jens Maaløe forvandle gode ideer til kommercielle produkter og jobs, når han sætter sig i formandsstolen hos Danmarks Innovationsfond.
Jens Maaløe bliver formand for den nydannede fond, Danmarks Innovationsfond, der er en sammenlægning af Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation.

Sammen med resten af bestyrelsen, der kommer til at bestå af bestyrelsesformand i Danfoss Jørgen Mads Clausen, forskningsdirektør hos Novo Nordisk Peter Kurtzhals og forskningsdirektør hos Dong Energy Claus Hviid Christensen, skal Jens Maaløe være med til at sikre at gode ideer bliver omsat til produkter og beskæftigelse, skriver dagbladet Børsen.

Et stærkt erhvervshold
Terma-direktør Jens Maaløe erkender, at det at omdanne gode innovative ideer til konkrete salgbare produkter lyder nemt i teorien, men er langt sværere i praksis. Han påpeger dog, at den nye fond har et bedre udgangspunkt for at løse opgaven end de tre gamle fonde havde til sammen.

- Jeg skal ikke gøre mig til dommer over fortiden, men I forhold til den fond, vi nu skaber, der får vi et større råderum og en større fleksibilitet. Vi kan også gå ind med vores erhvervsmæssige holdning og sige, hvis noget er spændende, men det ikke holder vand i praksis, ligesom vi kan sørge for, at der bliver fundet de rigtige partnere til vores ansøgere, siger Jens Maaløe til dagbladet.

Resten af 2014 vil fungere som en slags overgangsperiode, og Jens Maaløe tiltræder da også først den nye bestyrelsespost til januar 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094