23948sdkhjf

Agilent ser potentiale i dansk udviklingsafdeling

Som led i et storstilet projekt om 4G-telefoni har Agilent nu etableret sin første R&D-afdeling i Danmark. På sigt er det håbet, at den kan vokse sig større.
Fredag i sidste uge blev Agilents nye udviklingsafdeling officielt åbnet i den nordjyske forskerpark Novi i Aalborg. Her ligger man i bekvem afstand til både Aalborg Universitet og Infinion, der er de to partnere i et projekt om 4G-telefoni under Højteknologifonden.

Projektet er den direkte årsag til, at Agilent har valgt at etablere den nye udviklingsafdeling i Aalborg, men selv når de fire år, projektet varer, er udløbet, er det planen, at man vil fortsætte med udviklingsaktiviteter i det nordjyske.

- Det er altid positivt at åbne en ny R&D-enhed. Vi planter et frø, som forhåbentligt en dag kan blive til en skov. Vi starter med et lille hold, og hvis systemet virker, vil vi vokse. Jeg tror ikke på, at vi engang vil få en udviklingsafdeling her på flere hundrede mand, men jeg tror på, at den vil vokse sig større. Det afhænger dog af penge og succesen i det projekt, vi nu er kommet med i, forklarer Michael Dieudonné, der er R&D coordinator hos Agilent.

Dygtige medarbejdere
Samtidig med åbningen af faciliteterne i Aalborg er han gået i gang med ansættelse af medarbejdere til 4G-projektet.

- Jo før vi kan starte jo bedre. Forhåbentligt kan vi allerede have den første ansættelseskontrakt klar i næste måned og i hvert fald inden årsskiftet. Vi satser i første omgang på at ansætte i alt fire personer i Aalborg, siger Michael Dieudonné, der ikke lægger skjul på, at han er imponeret over de kvalifikationer, han hidtil har mødt hos potentielle medarbejdere.

Han er generelt imponeret over den telekom-viden, han har mødt i Nordjylland og understreger, at det ikke er nogen tilfældighed, at det er her, man satser.

- Her er mange virksomheder inden for telekom, og så er der universitetet. Dette miljø gør stedet bedre, end hvad vi kan gøre i fx Kina. Men det er selvfølgelig også en faktor, at vi har kunnet få økonomisk støtte til vores projekt, fortæller Michael Dieudonné.

Måske medico
Netop derfor ser han også et potentiale i den nordjyske R&D-enhed udover de fire år, som 4G-projektet varer, og der bliver ikke nødvendigvis kun tale om aktiviteter målrettet telekom-branchen.

- Jeg ser andre muligheder og projekter, der kan udføres i Aalborg udover det her projekt. Jeg har allerede et projekt i tankerne, uden at jeg dog kan afsløre mere om det. Udover telekom kunne der fx også være muligheder inden for medico, som er et andet af Agilents store forretningsområder.

Han understreger dog, at meget afhænger af, om 4G-projektet bliver en succes.

- Succes for os er lig med gennemslagskraft og produkter. Den forskning vi laver her skal blive til produkter, og det er sådan, vi måler vores succes, slutter Michael Dieudonné.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078